6 Duurzame Webshops Die Je Zara Doen Vergeten

Don't shop till you drop. 
#pinkypromise

Dat duurzame mode niet fashionable zou zijn is anno 2019 echt geen gegronde reden meer. Jammer genoeg krijgt slow fashion nog te vaak en onterecht het label ‘saai’ opgeplakt. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende (web)shops die er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen. Zo deel ik hier graag mijn 5 favoriete duurzame webshops. Benieuwd waar je duurzame kleding kan shoppen die je ketens als Zara & H&M in no time doen vergeten?

1. WOLF & STORM

Deze duurzame webshop staat niet voor niets bovenaan het lijstje want bij Wolf & Storm vond ik mijn favo vegan winter sweater. Sindsdien volg ik hen op de voet. Deze shop heeft vele mooie merken waaronder People Tree, Matt & Nat, ArmedAngels etc. Alle artikels bij Wolf & Storm zijn duurzaam, vegan, ecologisch én stijlvol. Hier vind je alleen merken met een mooi verhaal, want aan oneerlijkheid doen ze bij Wolf & Storm niet mee. Het is zonder twijfel mijn favoriete webshop. En ik ben ervan overtuigd binnenkort ook die van jou! Ben jij een echte fashionista, maar wil je graag duurzamer & vegan kopen? Dan is deze webshop helemaal jouw ding.

ArmedAngels fair fashion.
ArmedAngels

2. PAPITA

Een andere duurzame webshop die zeker wat meer aandacht verdient is Papita. Naar eigen zeggen een webshop met de mooiste fair fashion. Je vindt er kleding, sieraden en accessoires allemaal gemaakt met respect voor mens, dier én milieu. Niet alle kleding is vegan, maar je kan makkelijk filteren zodat je zeker iets naar je zin vindt.

Denim mag echt niet in je kleerkast ontbreken. Het is tijdloos en makkelijk te combineren. Dit jasje & rokje zijn gemaakt van gerecycleerd en bio katoen.

3. HARVEST CLUB

Harvest Club is een duurzame webshop met eveneens een vestiging pal in het centrum van Leuven. Deze gezellige winkel is zeker een bezoekje waard. Bovendien kan je er naast kleding ook eco/vegan cosmetica en zelfs thee shoppen. Maar je kan dus net zo goed online duurzame stuks scoren. Merken als Veja, Matt & Nat enz. vind je hier allemaal. Nog een extra bonus is dat je bij Harvest Club (online) ook een kinderafdeling hebt. Zo kan ook je mini (h)eerlijk door het leven.

Stripes are always a good idea.

4. ASH & ROSE

De Amerikaanse webshop Ash & Rose werd opgericht door een moeder en haar dochter die naar eigen zeggen de wereld iedere dag een stukje beter willen maken. Ze hebben een uitgebreid aanbod aan frisse en vrouwelijke duurzame kleding en accessoires. Deze webshop is helemaal iets voor de girly girls onder ons. Bloemenprints, ruffles & kant? Check!

De bloemetjes buiten zetten (letterlijk én figuurlijk) doe je in deze prachtige maxi dress van Ash & Rose.

5. TAKE IT SLOW STORE

Dankzij webshop Take It Slow ga je ketens als Zara en H&M in no time vergeten. De kleding is tijdloos en trendy tegelijk. Niet onlogisch wanneer je weet dat deze shop werd opgericht door fashionista Laura die destijds zelf opzoek was naar duurzame, maar fashionable kleding. Met haar webshop slaagt ze er met glans in duurzame mode sexy te maken.

Stijlvol, glamoureus én fair.

6. REFORMATION

Save the best for last want de Amerikaanse webshop Reformation heeft echt zoveel te bieden. Onder het motto ‘Being naked is the first most sustainable option. We’re second.’ slaagt Reformation er met glans in te tonen dat sustainable niet gelijk is aan saai. Not. At. All. Bekijk die looks, waaaauwie! Jurkjes met het nodige Taylor Swift gehalte? Check! Bovendien heeft Reformation een eigen naaiatelier in thuisbasis L.A. en hechten ze veel belang aan de goede werkomstandigheden van hun personeel die overigens afkomstig zijn van over de hele wereld. Zo kan het dus ook. Oh ja, check ook even hun wedding collectie. 😉

Little white dress.
Casual chic.