ABOUT

[thb_title style=”style2″ title=”ABOUT”]

Peppermint is een Belgisch conscious lifestyle magazine. Wij zijn het ‘groenste’ online magazine voor een ethische & bewustere levensstijl. Op het menu staan ‘fresh + spicy’ onderwerpen waarbij wij geen [peppermint]blaadje voor de mond nemen en zeggen waar het écht op staat. En oh ja, vergeet die ‘geitenwollensokken’ maar, want wij tonen je dat ethisch ook sexy kan zijn. Yes, we can!

ETHISCH

Peppermint hecht veel belang aan een ethische levensstijl. Wij houden van mensen, dieren én onze planeet. Onderwerpen variëren van CRUELTY-FREE COSMETICA tot FAIR FASHION, VEGAN FOOD en SELF LOVE. Wij geven graag tips & tricks om jou er mooi vanbuiten én vanbinnen uit te laten zien.

BEWUSTER

Jammer genoeg leven we in een wegwerpmaatschappij en daar willen wij bij Peppermint maar al te graag wat aan doen. Jou bewuster doen nadenken over je aankopen met het oog op een mooiere planeet is een van onze doelen. Onderwerpen als VEGANISME, DUURZAAMHEID en ZERO WASTE zijn enkele dingen waarover wij jou graag meer vertellen.

 

Een namiddagje shoppen en met 10 plastic zakjes (duh) vol kleren thuiskomen, een paar keer per jaar op citytrip gaan met het vliegtuig om ook daar weer te gaan shoppen, een uitpuilende badkamer vol cosmetica die je niet eens allemaal gebruikt enz. enz. Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. En ondertussen geeft onze planeet almaar meer signalen dat het niet goed gaat.

We moeten iets doen. En liefst vandaag nog. Ook al klinken smeltende ijskappen en uitstervende dieren een ver-van-mijn-bed-show, we moeten in actie schieten. En we moeten bewuster nadenken over onze aankopen, levensstijl, eigenlijk over iedere beslissing die we maken. Alleen zo kunnen we het verschil maken.

Stella McCartney sprak ooit deze wijze woorden uit:

“Everyone can do simple things to make a difference, and every little bit really does count.”

Dus zelfs al begin je met kleine veranderingen, deze kunnen écht al een wereld van verschil maken. Yes, you can!

 

Founding Editor

[thb_autotype typed_text=”

WE REALLY DO CARE *DON’T YOU?!*

” loop=”1″]